O Ustanovi

Dom za negu starih " Paun "

Dom Paun je smešten u selu Umčari, udaljen 35 km od Beograda. Poseduje smeštajni kapacitet za 44 korisnika. Sobe su raspoređene u prizemlju i na prvom spratu doma. U prizemlju se nalaze dva krila, sa sobama koje su predviđene za nepokretne i polupokretne korisnike. Na prvom spratu su sobe koje su namenjene pokretnim korisnicima.

Prelep enterijer upotpunjuje i dvorište od 30 ari sa brojnim letnjikovcima i fontanom za odmor i relaksaciju. Našim korisnicima nudimo luksuzni smeštaj u jednokevetnim i dvokrevetnim apartmanima sa kupatilom. Sve sobe su jednoznačno opremljene kao što je propisano u zakonu o socijalnim ustanovama. O našim korisnicima 24 časa brine stručno osoblje koje sačinjavaju: lekar specijalista opšte prakse, socijalni radnik, medicinske sestre, negovateljice, fizioterapeut, spremačice,kuvarice i domar. U slučaju medicinskih komplikacija, dom je u obavezi da angažuje hitnu pomoć i korisnike preveze do odgovarajuće bolnice.

Prekretnica

Na samom početku dom Paun se susreo sa nebrojanim problemima, koje je na našu radost vlasnica doma Ljubica Paunović uspela da prebrodi i omogući da dom nesmetano funkcioniše. Dom je opremljen po svim standardima koje je propisalo Ministarstvo za socijalni rad. Dom Paun poseduje licencu za rad i to je ono što nam omogućuje da se izdvojimo, jer je licenca dokaz legalnog i pravilnog rada, a što je najbitnije za naše korisnike i njihove srodnike. Važno je napomenuti da se o ishrani naših korisnika brine nutricionista, koji pravi jelovnik po želji ili potrebi svakog korisnika. O kreativnosti i želji naših korisnika da budu aktivni brine se naša socijalna radnica. Naš prostor nam omogućuje da korisnici itekako budu kreativni i angažovani. Takođe vam omogućujemo organizovanje rođendanskih proslava, a za svaku Novogodišnju proslavu organizujemo različite kulturno-umetničke izvedbe, koje su prepune humora, dobre muzike i igre, a koje su osnova kulturnog nasleđa naše Srbije.

Omogućujemo vam da posetite dom Paun. Provedite jedan dan sa nama i uverite se u kvalitet usluga koje nudimo.

venenatis, felis diam id efficitur. elit.