Naša Usluga

Dom Paun je opremljen po standardima koji su propisani od strane Ministarstva za rad i socijalna pitanja. U prizemlju doma se nalaze dva krila sa sobama koje su namenjene nepokretnim i polupokretnim korisnicima. Na spratu se nalaze sobe koje su namenjene za pokretne korisnike . Posedujemo ambulantnu sobu, kao i sobu za fizioterapije. Naši korisnicima je na usluzi:

SOCIJALNA SLUŽBA

Socijalni radnik je zadužen za kontrolu rada doma Paun. Provodi vreme sa korisnicima, osluškuje njihovo stanje. Pomaže u  njihovom prilagođavanju domu. Učestvuje u pripremi svakodnevnih aktivnosti naših korisnika.Usko sarađuje sa direktorkom Ljubicom Paunović i zajednički rade na ispunjavanju obaveza koje su propisane zakonom od strane Ministarstva za rad i socijalna pitanja. Našim korisnicima omogućujemo organizovanje rođendanskih proslava, a prava poslastica predstavlja Novogodišnja priredba.

MEDICINSKA USLUGA

Stručni tim doma Paun čine lekar opšte prakse, fizioterapeut, četiri medicinske sestre i šest negovateljica. U službi su korisnika 24 časa, svakoga dana. Naš dom je poznat po kvalitetnoj medicinskoj negi. Svake nedelje doktor kontroliše stanje naših korisnika. O redovnosti terapije i svakodnevnoj kontroli pritiska, šećera i ostalih terapija brinu medicinske sestre. Fizoterapeut sprovodi terapije koje su propisane za korisnika. Takođe omogućujemo ukoliko su korisnici u lošem fizičkom stanju da se sa njima radi u dodatnim terminima. Negovateljice se brinu o ličnoj higijeni i svakodnevno kontrolišu sve zahteve i potrebe naših korisnika.

ISHRANA

Dom Paun obezbeđuje korisnicima 5 obroka dnevno, 3 glavna obroka i dve užine. U saradnji sa nutricionistom i medicinskim timom, a i prema posebnim potrebama, propisuje se ishrana za korisnike. Uvek osluškujemo potrebe i želje naših korisnika, pa im često pripremamo i iznenađenja. U domu su zaposlene 3 kuvarice koje se brinu o ishrani naših korisnika.

SMEŠTAJ

Smeštaj doma sačinjavaju 22 sobe koje su raspoređene u prizemlju doma i na prvom spratu.U prizemlju su smešteni, u dva krila, nepokretni i polupokretni korisnici, dok su na spratu smešteni pokretni korisnici. Sobe za pokretne i polupokretne korisnike sadrže: ležaj, ormar, sto sa stolicama, dva noćna mini ormarića, kupatilo. Sobe za nepokretne korisnike opremljene su po pravilima koje je definisalo Ministarstvo za socijalna pitanja, sa medicinskim krevetima za nepokretne kroisnike, ormaricima,noćnim stočićima i zajedničkim kupatilom. Na raspolaganju su takođe i brojni dnevni boravci, u kojima naši korisnici provode slobodno vreme. Posedujemo veliku trpezariju, u kojoj naši korisnici ručavaju. Dom je okružen prirodom, a dvorište je ukrašeno velikim travnjakom sa dva letnjikovca, fontanom i ukrasnim cvećem.

0

DOM JE OSNOVAN

0

ZADOVOLJNIH KORISNIKA

0

ZAPOSLENIH

0

UDALJEN OD BEOGRADA [KM]


Jednokrevetne sobe za pokretne korisnike
  • Jednokrevetne sobe su smeštene na prvom spratu i namenjene su za pokretne korisnike. Pored kreveta, opremljene su sa ormarom, sto sa stolicama i zasebnim kupatilom.

Dvokrevetne sobe za pokretne korisnike
  • Soba za pokretne korisnike su smeštene u prizemlju i na spratu. Opremljene su krevetima, noćnim stočićima, ormarima, sto sa stolicama, televizorom po želji. Svaka soba ima svoje kupatilo.

Dvokrevetne sobe za nepokretne korisnike
  • Sobe za nepokretne osobe su smeštene u prizemlju doma. Opremljene su krevetima namenjenim za nepokretne osobe, noćnim stočićima,ormarima. Korisnicima je namenjeno i zajedničko kupatilo.
felis elementum vel, consequat. Donec ut Praesent leo et,